Mustikka-rahkatorttu

20.7.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustikka-rahkatorttu

Ainekset

11 annosta
Pohja
1 150 g leivontamargariinia
2 1 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 2,5 dl vehnäjauhoja
5 1 dl kaurahiutaleita
Täyte
1 4 liivatelehteä
2 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
3 2 rkl sokeria
4 2 rkl sitruunamehua
5 2 dl vispikermaa
6 200 g (4-5 dl) mustikoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 274 g
Proteiinia 3 g 34 g
Rasvaa 19 g 209 g
Kuitua 1 g 16 g
Energiaa kJ 1 181 12996
Energiaa kcal 282 3106

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja hiutaleet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita nopeasti. Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta päälle leivinpaperipala ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois ja jatka paistamista vielä 5-8 minuuttia tai kunnes pohja saa hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä.

Pane liivatteet veteen pehmenemään. Sekoita rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen yksitellen puristetut liivatteet. Anna hieman jäähtyä. Valuta liivateseos rahkaseokseen. Vaahdota kerma. Lisää rahkaseokseen mustikat ja kermavaahto varovaisesti käännellen. Valuta täyte taikinapohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: mustikka piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5