Mustikka-rahkapiirakka

24.7.2011
22 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustikka-rahkapiirakka

Ainekset

20 palaa
Murutaikina
1 7 dl vehnäjauhoja
2 1 pussi (80 g) mantelijauhetta
3 3,5 dl sokeria
4 2 tl vaniljasokeria
5 2 tl leivinjauhetta
6 2 tl soodaa
7 250 g sulatettua margariinia
Pohjataikina
1 0,5 murutaikinasta
2 1 kananmuna
3 2 dl kuohukermaa
Täyte
1 1 prk (500 g) maitorahkaa
2 2 kananmunaa
3 1,5 dl sokeria
4 250 g pakastemustikoita
5 2 rkl perunajauhoja

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 816 g
Proteiinia 7 g 141 g
Rasvaa 12 g 239 g
Kuitua 2 g 30 g
Energiaa kJ 1 261 25222
Energiaa kcal 301 6028

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipellille.Sekoita rahka, munat ja sokeri keskenään. Levitä rahkaseos pohjataikinan päälle. Sekoita perunajauhot jäisiin mustikoihin ja levitä rahkaseoksen päälle. Murustele loppu murutaikina piirakan pinnalle.Paista 200-asteisessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä kunnolla. Leikkaa annospaloiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5