Mustikka-pähkinämurupiirakka

27.7.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustikka-pähkinämurupiirakka

Marjapiirakka maistuu aina! Manteli ja pähkinät tuovat makua mustikkapiirakkaan. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Mustikkapiirakka maistuu sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeen tai –jäätelön kanssa.

Ainekset

14 annosta
1 3,5 dl vehnäjauhoja
2 1 pussi (80 g) mantelijauhetta
3 2 dl sokeria
4 1 tl vaniljasokeria
5 2 tl leivinjauhetta
6 150 g margariinia
7 2 dl pähkinäsekoitusta
8 1 kananmuna
9 1 dl kuohukermaa
Täyte
1 200 g mustikoita
2 2 rkl perunajauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 389 g
Proteiinia 6 g 77 g
Rasvaa 17 g 233 g
Kuitua 2 g 25 g
Energiaa kJ 1 182 16549
Energiaa kcal 282 3955

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Piknik
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Ota taikinasta 1/4 toiseen kulhoon ja rouhi joukkoon pähkinät. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Sekoita suurempaan taikinaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina piirakkavuoan (halk. n. 26 cm) pohjalle.

Sekoita perunajauhot mustikoihin ja levitä taikinan päälle. Murustele pähkinätaikina pinnalle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5