Mustikka-marenkijäädyke

22.3.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustikka-marenkijäädyke

Ainekset

8 annosta
1 1 kananmuna
2 0,5 dl sokeria
3 2 dl kuohukermaa
4 200 g pakastemustikoita
5 1 pussi (60 g) marenkeja
6 Koristeluun pakastemustikoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 99 g
Proteiinia 2 g 15 g
Rasvaa 10 g 77 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 598 4780
Energiaa kcal 143 1142

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata ja soseuta mustikat ja lisää munavaahtoon. Kääntele vaahdot keskenään. Murskaa marengit kevyesti ja sekoita joukkoon. Kaada seos runsaalla tuorekelmulla vuorattuun pitkulaiseen vuokaan ja peitä foliolla. Pakasta yön yli. Nosta jäädyke tarjolle kelmun avulla noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5