Mustaherukkatoskapalat

21.7.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustaherukkatoskapalat

Leivo mustaherukoista suussa sulavia leivonnaisia jälkiruoaksi tai vaikkapa brunssille. Tarjoa toskapalat vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

20 kappaletta
1 2 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 50 g voita sulatettuna
4 2 dl vehnäjauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
6 1 dl maitoa
7 1,5 dl mustaherukoita
Kuorrutus
1 100 g voita
2 1 dl sokeria
3 100 g mantelilastuja
4 0,5 dl kaurahiutaleita
5 2 rkl maitoa tai kermaa
6 2 rkl vehnäjauhoja
7 1 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 348 g
Proteiinia 3 g 62 g
Rasvaa 10 g 193 g
Kuitua 1 g 19 g
Energiaa kJ 707 14144
Energiaa kcal 169 3380

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vuoraa vuoka (n. 20 x 25 cm) leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri, lisää vähän jäähtynyt voisula. Kääntele kuivat aineet ja maito taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja painele mustaherukat taikinaan. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa puolikypsäksi, 10–12 minuuttia.

Mittaa kuorrutusainekset pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja kaada pohjan päälle. Paista uunissa vielä noin 10 minuuttia kunnes taikina on kypsää. Leikkaa neliöiksi ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5