Mustaherukka-yrttimarinoitu filee

21.4.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustaherukka-yrttimarinoitu filee

Ainekset

10 annosta
1 1,5 kg naudan ulkofileetä
Esimarinadi
1 2 dl punaviiniä
2 1 dl öljyä
3 2 rkl juoksevaa hunajaa
4 1 tl rosmariinia
5 1 tl timjamia
Paistamiseen ja maustamiseen
1 2 rkl öljyä
2 1,5 tl suolaa
3 1 tl rouhittua mustapippuria
Jälkimarinadi
1 1 dl oliiviöljyä
2 1 dl mustaherukkahyytelöä
3 2 rkl soijakastiketta
4 1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
5 1 ruukku tuoretta basilikaa
6 1 rkl timjamia
7 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 91 g
Proteiinia 33 g 329 g
Rasvaa 25 g 246 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 685 16847
Energiaa kcal 403 4027

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita esimarinadin ainekset. Kuivaa liha ja poista rasvat. Siirrä liha marinadin kanssa pakastepussiin ja nosta vuokaan. Pyörittele niin, että marinadi jakautuu tasaisesti. Siirrä jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi. Kääntele muutaman kerran.

Ota filee huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuivaa filee ja heitä marinadi pois. Ruskista liha  öljyssä ja hiero pintaan suolaa ja pippuria. Nosta liha uunivuokaan ja työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125-asteisen uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Tällöin filee jää sisältä punertavaksi. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Sekoita jälkimarinadin ainekset. Siirrä filee ja marinadi pussiin. Anna maustua jääkaapissa silloin tällöin käännellen 1–2 vuorokautta. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa kylmänä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: naudan filee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5