Musaka

22.5.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Musaka

Ainekset

6 annosta
1 3 (n. 800g) munakoisoa
2 1 sitruunan mehu
3 2 tl suolaa
4 2 sipulia
5 1 rkl öljyä
6 500 g jauhelihaa
7 3 tomaattia
8 4 rkl tomaattisosetta
9 0,5 tl suolaa
10 0,25 tl rouhittua mustapippuria
11 jauhettua kanelia
Valkokastike:
1 50 g margariinia tai voita
2 3 rkl vehnäjauhoja
3 3 dl maitoa
4 jauhettua muskottipähkinää halutessasi
5 150 g juustoraastetta
Paistamiseen:
1 3 - 4 rkl öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 85 g
Proteiinia 28 g 168 g
Rasvaa 29 g 172 g
Kuitua 5 g 29 g
Energiaa kJ 1 789 10734
Energiaa kcal 428 2566

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese munakoisot, leikkaa niistä kannat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Nostele viipaleet kerroksittain lävikköön puristaen väleihin sitruunamehua sekä ripaus suolaa. Aseta pinnalle kevyt paino, esim. lautanen. Pane valumaan noin puoleksi tunniksi.Kuori ja hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuutioi tomaatit. Ruskista sipuleita kevyesti pannulla. Lisää jauheliha ja anna sen kypsyä. Mausta jauhelihaseos suolalla, pippurilla ja ripauksella kanelia. Kun kosteus on haihtunut ja liha ruskistunut, lisää tomaatit sekä tomaattisose. Anna seoksen kiehua hiljalleen ilman kantta noin 15 minuuttia.Sulata rasva teflonpintaisessa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon vähitellen maito. Anna kastikkeen kiehahtaa ja nosta se sitten syrjään liedeltä. Mausta maitokastike halutessasi muskottipähkinällä.Huuhdo munakoisoviipaleet ja painele ylimääräinen kosteus huolellisesti talouspaperiin. Lorauta pannuun hieman öljyä ja paista munakoisoviipaleet pienissä erissä kovassa lämmössä vaaleanruskeiksi.Aseta munakoisoviipaleet ja jauheliha kerroksittain uunivuokaan.Sekoita juustoraaste hieman jäähtyneeseen maitokastikkeeseen ja kaada vuokaan.Paista laatikkoa 200 asteessa noin puolisen tuntia.06.05

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5