Murun mustikkapiirakka

22.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Murun mustikkapiirakka

Ainekset

8 annosta
1 150 g voita
2 2 dl sokeria
3 4 dl vehnäjauhoja
4 1,5 dl kaurahiutaleita
5 1 tl leivinjauhetta
6 1 tl vaniljasokeria
7 1 dl maitoa
8 1 kananmuna
9 2 dl mustikoita (pakaste)
Lisäksi
1 2 tl voita
2 2 dl vaniljakastiketta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 420 g
Proteiinia 7 g 56 g
Rasvaa 19 g 149 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 1 700 13597
Energiaa kcal 406 3250

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Ota voi huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

2. Laita uuniritilä uunin keskitasolle ja säädä uuni 200 asteeseen.

3. Laita pehmeä voi ja sokeri isoon kulhoon. Vatkaa ne sähkövatkaimella vaahdoksi, noin 5 minuuttia.

4. Ota esille toinen kulho ja mittaa siihen jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ne lusikalla. Kaada jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Sekoita taikina sähkövatkaimen pienellä teholla murumaiseksi seokseksi.

5. Ota 1 ½ dl murutaikinaa toiseen kulhoon. Laita se sivuun odottamaan piirakan kuorruttamista.

6. Mittaa maito isoon kulhoon murutaikinan joukkoon. Riko kananmuna lasiin ja lisää taikinaan. Vatkaa taikina sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.

7. Voitele piirakkavuoka voilla (2 tl). Kaada taikina vuokaan ja tasoita se lusikalla. Ripottele mustikat päälle. Ripottele muruseos mustikoiden päälle. Laita piirakka uuniin ja kypsennä 30 minuuttia.

8. Anna jäähtyä. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5