Mureat vohvelit

14.12.2015
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mureat vohvelit

Rapeiden vohveleiden salaisuutena on kerma ja vichyvesi. Voi tarjota vohvelit makean tai suolaisen täytteen kanssa. Jätä taikinasta sokeri pois, jos täytteet ovat suolaisia.

Ainekset

8 kappaletta
1 2 dl kuohukermaa
2 2 munaa
3 2 dl vehnäjauhoja
4 1 tl leivinjauhetta
5 1 tl suolaa
6 1 rkl sokeria
7 2 dl vichyä
8 2 rkl sulatettua voita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 109 g
Proteiinia 4 g 31 g
Rasvaa 13 g 106 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 788 6303
Energiaa kcal 188 1506

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vichyä

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää munat ja kuivat aineet. Lisää voisula ja vichy taikinaan juuri ennen paistamista. Sipaise vohvelirauta ensimmäistä vohvelia paistaessasi rasvalla. Tarjoa vohvelit heti paistamisen jälkeen esimerkiksi hillon ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: vohveli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5