Mureat juustokeksit

23.4.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mureat juustokeksit

Pidätkö parmesaanista ja sinihomejuustosta? Maukkaat ja helposti valmistuvat mureat juustokeksit maistuvat niin teehetken kuin kodin juhlienkin suolapaloina. Tarjoa keksit juustojen ja levitteiden kanssa.

Ainekset

25 kappaletta
1 3 dl vehnäjauhoja
2 1 tl leivinjauhetta
3 0,25 tl suolaa
4 75 g sinihomejuustoa
5 50 g parmesaanijuustoa
6 125 g voita
7 0,5 dl kylmää vettä
Voiteluun
1 1 keltuainen
Pinnalle
1 seesaminsiemeniä tai parmesaaniraastetta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 137 g
Proteiinia 2 g 51 g
Rasvaa 6 g 147 g
Kuitua 0 g 7 g
Energiaa kJ 345 8621
Energiaa kcal 82 2060

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Murenna sinihomejuusto ja raasta parmesaani. Lisää juustot ja kylmä, paloiteltu voi kulhoon. Nypi ainekset hyvin sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina levyksi ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Jauhota leivinpöytä kevyesti, kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi. Ota levystä muotilla tai juomalasilla halkaisijaltaan 5–6 cm:n kokoisia keksejä. Pane keksit leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä keksien väliin vähän leviämisvaraa. Sipaise keksit munalla ja ripottele pinnalle koristeita. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa juustojen tai levitteiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: juusto sinihomejuusto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5