Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mureat juustokeksit

Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Pidätkö parmesaanista ja sinihomejuustosta? Maukkaat ja helposti valmistuvat mureat juustokeksit maistuvat niin teehetken kuin kodin juhlienkin suolapaloina. Tarjoa keksit juustojen ja levitteiden kanssa.

Ainekset

3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/4 tl
Suolaa
75 g
Sinihomejuustoa
50 g
Parmesaanijuustoa
125 g
Voita
1/2 dl
Kylmää vettä

Voiteluun

1 kpl
Keltuainen

Pinnalle

Seesaminsiemeniä tai parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Murenna sinihomejuusto ja raasta parmesaani. Lisää juustot ja kylmä, paloiteltu voi kulhoon. Nypi ainekset hyvin sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina levyksi ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Jauhota leivinpöytä kevyesti, kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi. Ota levystä muotilla tai juomalasilla halkaisijaltaan 5–6 cm:n kokoisia keksejä. Pane keksit leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä keksien väliin vähän leviämisvaraa. Sipaise keksit munalla ja ripottele pinnalle koristeita. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa juustojen tai levitteiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
|
Muokattu: 27.10.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

88

368

6,2 g

3,7 g

5,8 g

0,1 g

0,3 g

2,2 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

0,25 tl Suolaa,

0,5 dl Kylmää vettä,

Seesaminsiemeniä tai parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli