Murea stroganov

30.5.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Murea stroganov

Ainekset

6 annosta
1 900 g naudan valmista lihakuutiota
2 2 sipulia
3 2 maustekurkkua
4 1 rkl öljyä
5 3,5 rkl venhäjauhoja
6 1 lihaliemikuutio
7 5 dl vettä
8 1 valkosipulinkynsi
9 2 rkl tomaattisosetta
10 suolaa maun mukaan
11 ripaus rouhittua mustapippuria
12 150 g smetanaa tai ranskankermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 46 g
Proteiinia 31 g 185 g
Rasvaa 20 g 118 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 1 390 8338
Energiaa kcal 332 1993

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Venäläinen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Hienonna maustekurkku, kuorittu sipuli ja valkosipuli. Paista liha öljytyllä, kuumalla pannulla erissä kauniin ruskeaksi. Nosta sivuun ja kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu.

Pane pataan tai uunivuokaan lihakuutiot ja sipulisilput. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kiehuva vesi, lihaliemikuutio ja tomaattisose. Sekoita. Mausta ja peitä kannella tai foliolla. Hauduta uunissa 200 asteessa tai liedellä kannen alla noin 1-1 ½ tuntia, kunnes liha on murea.

Pane pataan smetana tai ranskankerma ja kuumenna seos uudestaan. Lisää lopuksi vielä pienityt maustekurkkukuutiot.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5