Munkkirinkilät

21.4.2013
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Munkkirinkilät

Ainekset

35 kappaletta
1 5 dl (kaura)maitoa
2 50 g hiivaa
3 1,5 dl kidesokeria
4 1 rkl kardemummaa
5 1 tl suolaa
6 2 kananmunaa
7 1 dl juoksevaa margariinia
8 14 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen
1 1 l rypsiöljyä
Kuorrutus ja koristeet
1 6 dl tomusokeria
2 6 rkl punaista marjamehua
3 kookoshiutaleita
4 nonparelleja tai strösseleitä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 1194 g
Proteiinia 4 g 125 g
Rasvaa 8 g 289 g
Kuitua 1 g 38 g
Energiaa kJ 947 33158
Energiaa kcal 226 7925

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huom! Pidä kattilankansi lähettyvillä, jos öljy syttyy palamaan. Tukahduta tuli kannella.

Vinkki! Jos pakastat munkkirinkilät, kuorruta ne vasta sulattamisen jälkeen.

Kuvalliset ohjeet

munkkirinkilat_työohje1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää murennettu hiiva ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.

munkkirinkilät työohje2

2. Lisää sokeri, kardemumma, suola, munat ja margariini.

munkkirinkilät työohje3

3. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.

munkkirinkilät työohje4

4. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

munkkirinkilät työohje5

5. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyöritä taikinasta kaksi tankoa ja jaa ne pieniksi paloiksi. Pyörittele palat pulliksi ja kohota liinan alla 30 minuuttia.

munkkirinkilät työohje6

6. Paina pullaan sormella reikä ja pyörittele reikä parin sormen avulla hieman suuremmaksi.

munkkirinkilät työohje7

7. Kuumenna öljy padassa 170–180 -asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun öljyyn tiputettu vaalea leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Laske kuumaan öljyyn varovasti muutama rinkilä kerrallaan. Paista 1–2 minuuttia/puoli. Nosta munkit talouspaperilla vuoratulle lautaselle.

munkkirinkilät työohje8

8. Yhdistä tomusokeri ja mehu. Lisää sokeria tai mehua, kunnes saat sopivan koostumuksen. Siirrä kuorrutus syvälle lautaselle. Laita erillisille lautasille kookoshiutaleita tai nonparelleja. Kasta jäähtyneet rinkilät kuorrutukseen ja pyöräytä ne sen jälkeen kookoshiutaleissa tai nonparelleissa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: munkki
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5