Munkit

27.3.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Munkit

Vappumunkkeja voi tehdä itse. Pyörittele munkit lopuksi sokerissa.

Ainekset

20 kappaletta
1 2,5 dl maitoa tai vettä
2 25 g hiivaa
3 1 kananmuna
4 0,5 tl suolaa
5 0,75 dl sokeria
6 2 tl kardemummaa
7 6 - 7 dl vehnäjauhoja
8 50 g margariinia
9 pinnalle sokeria
10 öljyä paistamiseen

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 349 g
Proteiinia 3 g 58 g
Rasvaa 3 g 54 g
Kuitua 1 g 15 g
Energiaa kJ 446 8928
Energiaa kcal 107 2134

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Sekoita joukkoon kananmuna, suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot. Alusta kuten pullataikina, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia. Muotoile taikinasta pyöreitä pullia. Kohota pullat liinan alla. Jos haluat rinkilöitä, pyöräytä pulliin reikä sormien avulla.

Kuumenna öljy padassa 170–180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, tarkista öljyn sopiva lämpötila paistamalla rasvassa ensin pientä leipäpalaa. Kun leipä ruskistuu kauniisti minuutissa, voit aloittaa paistamisen. Paista munkit molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta kypsät munkit reikäkauhan avulla leivinpaperille valumaan. Pyöritä vielä kuumat munkit sokerissa lautasella tai paperipussissa.

Vinkki! Varaa padan lähelle kansi siltä varalta, että rasva kuumenee liikaa tai öljyyn pääsee vettä, jolloin öljy räiskyy. Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä ja säilytä viileässä. Voit käyttää samaa rasvaa noin kolme kertaa. Hävitä käytetty öljy pakkaamalla se tiiviisti esimerkiksi tyhjään öljypulloon ja hävitä sekajätteen mukana. Älä kaada öljyä viemäriin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: munkki
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5