Munat Benedictin tapaan

2.2.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Munat Benedictin tapaan

Benedictin munat, Eggs Benedict, on oiva tapa aloittaa aamu tai herkutella brunssilla. Tarjoa uppomunista ja hollandaisekastikkeesta syntyvän herkun lisäksi sämpylöitä, kinkkua ja hienonnettua ruohosipulia.

Ainekset

4 annosta
Hollandaisekastike
1 150 g voita
2 3 keltuaista
3 1,5 rkl valkoviinietikkaa
4 1 rkl sitruunamehua
5 ripaus suolaa
Uppomunat
1 4 kananmunaa
2 1,5 l vettä
3 3 rkl valkoviinietikkaa
Lisäksi
1 4 ilmakuivattua kinkkuviipaletta
2 2 sämpylää
3 hienonnettua ruohosipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 38 g
Proteiinia 13 g 51 g
Rasvaa 41 g 165 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 1 922 7689
Energiaa kcal 460 1838

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi
Pääruoka-aine Muna
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata voi. Sekoita keltuaiset ja valkoviinietikka kevyesti teräs- tai lasikulhossa. Nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle ja vatkaa noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksunee ja on vaalean keltaista. Ota kulho pois vesihauteesta. Lisää joukkoon voisulaa vähän kerrallaan samalla koko ajan vatkaten, jotta voi sekoittuu vaahtoon. Mausta kastike sitruunamehulla ja suolalla. Pidä kastike lämpimänä vesihauteen päällä uppomunien valmistumisen ajan.

Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kerrallaan kahvikuppiin, pyöräytä vesi liikkeelle ja laske munat varovasti veteen. Anna munien hautua noin 4 minuuttia hiljalleen kiehuvassa vedessä. Nosta munat lämpimään veteen odottamaan tarjoilua. Paahda kinkkuviipaleet pannulla rapeiksi. Halkaise leivät ja paahda samalla pannulla kuin kinkut. Nosta sämpylät lautasille ja aseta päälle kinkkuviipaleet. Nosta päälle uppomunat ja valuta pinnalle kastiketta. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5