Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Munakokkeli-anjovisleivät

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Ruisleipää
8 - 12 kpl
Anjovisfileetä
2 rkl
Silputtua ruohosipulia
(kapriksia)
1 1/2 rkl
Voita

Munakokkeli

1 rkl
Voita
4 kpl
Kananmunaa
1 dl
Kermamaitoa
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee munakokkeli. Sekoita munat, kerma ja mausteet keskenään. Sulata rasva kattilassa ja kaada munaseos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla seosta sekoitellen. Kun seos on hyytynyt, mutta vielä kosteaa ja kermaista, ota kattila pois levyltä.

Paista leivät voissa ja nosta lautasille, lusikoi päälle munakokkelia, lisää pinnalle anjoviksia, ruohosipulisilppua ja koristele halutessasi kapriksilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

245

1026

15,3 g

6,8 g

12,0 g

3,3 g

2,0 g

14,0 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Silputtua ruohosipulia,

(kapriksia),

0,5 tl Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli