Mummon perunamuusi

18.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mummon perunamuusi

Ainekset

4 annosta
1 6 isoa perunaa (jauhoinen lajike)
2 1 l vettä
3 1,5 dl maitoa
4 0,5 tl suolaa
5 2 rkl voita tai margariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 90 g
Proteiinia 4 g 15 g
Rasvaa 6 g 26 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 700 2799
Energiaa kcal 167 669

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Huuhtele ja kuori perunat. Leikkaa perunat neljään osaan.

2. Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat varovasti kiehuvaan veteen. Keitä noin 15 minuuttia. Kokeile yhtä perunapalaa varovasti haarukalla. Kun haarukka uppoaa helposti perunaan, perunat ovat kypsiä. Jos peruna tuntuu kovalta, jatka keittämistä 5 minuuttia. Sammuta sitten liesi.

3. Valuta vesi pois kattilasta kannen raosta tai kaada perunat varovasti siivilään ja sitten takaisin kattilaan. Soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella.

4. Lämmitä maito mukissa mikrossa, noin 30 sekuntia täydellä teholla. Lisää maitoa vähän kerrallaan perunasurvokseen ja sekoita, kunnes saat pehmeän muusin.

5. Sekoita suola perunamuusiin. Lisää voi tai margariini.

Vinkki! Jos haluat tehdä muusin ilman maitoa, säästä 1 ½ dl perunoiden keitinvettä ja sekoita sitä perunasurvokseen.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5