Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mummin juhlasilakat

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta

Ainekset

1 kg
Tuoreita silakoita tai 600 g silakkafileitä
5 dl
Kylmää vettä
2 tl
Merisuolaa
1 tl
Sokeria
1 dl
Väkiviinaetikkaa

Kastike:

1 1/5 dl
Smetanaa
1 1/2 dl
Ranskankermaa
1 - 2 kpl
Valkosipulin kynttä
Suolaa, sokeria ja valkopippuria
1 dl
Tilli-ruohosipulisilppua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Perkaa silakat ruodottomiksi fileiksi ja huuhtele varoen kylmässä vedessä, tai käytä valmiita silakkafileitä. Liota fileitä 4-5 tuntia suolalla ja sokerilla maustetussa etikkavedessä, jolloin ne samalla kypsyvät ja muuttuvat vaaleiksi. Valuta fileet hyvin.Sekoita kermat, puserrettu valkosipuli ja mausteet hiukan suolaisenmakeaksi kastikkeeksi. Silppua maustevihannekset.Kierrä silakat rulliksi kokonaisina tai halkaistuina ja lado tölkkiin vuorotellen kastikkeen ja vihersilpun kanssa. Paina kalat liemeen ja nosta tölkkin jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi.

Valmistusvaiheen leipäteksti tai muu sisältö.

Valmistusvaiheen leipäteksti tai muu sisältö.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.