Mummin juhlasilakat

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mummin juhlasilakat

Ainekset

7 annosta
1 1 kg tuoreita silakoita tai 600 g silakkafileitä
2 5 dl kylmää vettä
3 2 tl merisuolaa
4 1 tl sokeria
5 1 dl väkiviinaetikkaa
Kastike:
1 1,2 dl smetanaa
2 1,5 dl ranskankermaa
3 1 - 2 valkosipulin kynttä
4 suolaa, sokeria ja valkopippuria
5 1 dl tilli-ruohosipulisilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 12 g
Proteiinia 14 g 101 g
Rasvaa 18 g 129 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 975 6824
Energiaa kcal 233 1631

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Perkaa silakat ruodottomiksi fileiksi ja huuhtele varoen kylmässä vedessä, tai käytä valmiita silakkafileitä. Liota fileitä 4-5 tuntia suolalla ja sokerilla maustetussa etikkavedessä, jolloin ne samalla kypsyvät ja muuttuvat vaaleiksi. Valuta fileet hyvin.Sekoita kermat, puserrettu valkosipuli ja mausteet hiukan suolaisenmakeaksi kastikkeeksi. Silppua maustevihannekset.Kierrä silakat rulliksi kokonaisina tai halkaistuina ja lado tölkkiin vuorotellen kastikkeen ja vihersilpun kanssa. Paina kalat liemeen ja nosta tölkkin jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi.

Valmistusvaiheen leipäteksti tai muu sisältö.

Valmistusvaiheen leipäteksti tai muu sisältö.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: silakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5