Muikkukeitto

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

4 annosta
1 1 l vettä
2 1 tl suolaa
3 6 - 8 perunaa
4 1 - 2 sipulia varsineen
5 6 - 8 maustepippuria
6 1 - 2 porkkanaa halutessasi
7 1 - 2 rkl ruisjauhoja
8 14 - 15 muikkua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 66 g
Proteiinia 19 g 75 g
Rasvaa 3 g 13 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 731 2923
Energiaa kcal 175 699

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Perkaa muikut niin, että katkaiset päät ja poistat sisälmykset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Mittaa kattilaan vesi ja suola. Kuori siihen perunat ja lohko ne pieniksi. Lisää lohkotut sipulit ja paloitellut porkkanat sekä pippurit. Keitä perunat puolikypsiksi. Lisää liemeen ripottaen ja samalla vatkaten ruisjauhot. Jatka keittämistä kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Lisää kalat perunoiden päälle ja kypsennä nekin. Silppua keittoon lopuksi sipulin vartta. Tarjoa lisänä hapanleipää tai perunapiirakoita ja voita.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kalakeitto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5