Mozzarellalla gratinoidut kasvikset

5.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mozzarellalla gratinoidut kasvikset

Ainekset

4 annosta
1 150 g kukkakaalia
2 100 g parsakaalia
3 2 porkkanaa
4 1 palsternakka tai pala juuriselleriä
Mozzarellakastike
1 5 dl maitoa
2 0,5 dl vehnäjauhoja
3 2 dl mozzarellaraastetta
4 muskottipähkinää
5 mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 77 g
Proteiinia 12 g 46 g
Rasvaa 8 g 30 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 812 3248
Energiaa kcal 194 776

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele porkkana ja palsternakka tai selleri. Pese ja paloittele kaalit. Keitä suolalla maustetussa vedessä, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.

Valmista kastike. Mittaa maito ja vehnäjauho kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste. Mausta. Tarkista maku.

Voitele uunivuoka ja kaada kasvikset siihen. Valuta kastike pinnalle. Gratinoi uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5