Mosambikilainen katkarapu-maapähkinäkastike

10.9.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mosambikilainen katkarapu-maapähkinäkastike

Ainekset

4 annosta
1 1 pussi (180 g) katkarapuja
2 2 dl maapähkinöitä
3 1 prk (400 ml) kookosmaitoa
4 2 valkosipulinkynttä
5 1 pussi (150 g) pakastepinaattia
6 ripaus suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 16 g
Proteiinia 14 g 54 g
Rasvaa 42 g 166 g
Kuitua 5 g 21 g
Energiaa kJ 1 833 7331
Energiaa kcal 438 1752

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Anna katkarapujen sulaa hitaasti jääkaapissa tai nopeammin huoneenlämmössä. Liota maapähkinöitä runsaassa vedessä 2 tuntia. Kaada liotusvesi ja irronneet kuoret pois. Painele pähkinät kuiviksi talouspaperin päällä. Aja pähkinät tehosekoittimessa tasaiseksi jauheeksi.Kuumenna osa kookosmaidosta kattilassa. Lisää kattilaan hienonnetut valkosipulinkynnet ja keitä, kunnes valkosipulit pehmenevät. Kaada joukkoon loppu kookosmaito, pinaatinpalat ja jauhetut maapähkinät. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa.Mausta kastike suolalla. Lisää valutetut ja sulatetut katkaravut ja jatka hauduttamista hetken, kunnes katkaravut ovat lämmenneet. Tarjoa riisin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: katkarapu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5