Mokkamarenkikakku

5.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mokkamarenkikakku

Ainekset

6 annosta
Marenki
1 4 valkuaista
2 2 dl sokeria
3 2 tl pikakahvia
4 1 tl vettä
Väliin
1 1 prk valmista vaahdotettavaa toffeekastiketta
2 0,5 l tuoreita marjoja esim. mansikoita ja viinimarjoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 51 g 305 g
Proteiinia 3 g 17 g
Rasvaa 7 g 43 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 188 7129
Energiaa kcal 284 1704

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokerit vähän kerrallaan. Liota pikakahvi vesitilkkaan. Lisää lopuksi kahvi marengin joukkoon. Kääntele marenki tasaiseksi. Piirrä leivinpaperoidulle pellille kaksi noin 22 cm halkaisijaltaan olevaa rengasta. Pursota marenki keskustasta ulospäin tiiviiksi tasaiseksi spiraaliksi. Nosta marenkilevyt 100 asteiseen uuniin ja anna kuivua tunnin ajan. Sammuta uuni ja jätä kuivumaan uunin jälkilämpöön yön yli. Vaahdota kylmä toffeekastike korkealaitaisessa astiassa vaahdoksi. Viipaloi puolet marjoista. Pane puolet vaahdosta ja viipaloidut marjat levyjen väliin. Koristele lopulla vaahdolla ja marjoilla. Tarjoile heti.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5