Mokkajäädyke ja suklaakastike

5.5.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mokkajäädyke ja suklaakastike

Mokkajäädyke on helppo mutta tyylikäs jälkiruoka, jonka voit valmistaa jo hyvissä ajoin ennen herkkuhetkeä. Kahvia ja tummaa suklaata sisältävä kastike viimeistelee jälkiruoan.

Ainekset

8 annosta
1 4 keltuaista
2 2,5 dl tomusokeria
3 2 tl vaniljasokeria
4 8 dl kuohu- tai vispikermaa
5 0,5 dl pikakahvijauhetta
6 0,5 dl kuumaa vettä
Suklaakastike
1 200 g tummaa suklaata
2 1 dl kahvia
3 1 rkl voita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 289 g
Proteiinia 5 g 39 g
Rasvaa 47 g 373 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 2 426 19412
Energiaa kcal 580 4639

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa tomu- ja vaniljasokeri sekä keltuaiset vaahdoksi. Vaahdota kerma erikseen. Liuota kahvijauhe kuumaan veteen ja anna jäähtyä. Yhdistä ainekset toisiinsa varovasti käännellen, kaada seos 1,5 litran vetoiseen vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja pane pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Ota jäädyke sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Mittaa kahvi kattilaan, paloittele sekaan suklaa, sulata välillä sekoitellen miedolla lämmöllä. Viimeistele kastike voilla ja tarjoa jäädykkeen kanssa.

Vinkki

Ylijääneistä valkuaisista voit tehdä pikkumarenkeja jäädykkeen kanssa tarjottavaksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jäädyke suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5