Minttusorbetti

6.4.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Minttusorbetti

Tee itse sorbettia! Raikas minttusorbetti valmistuu helposti.Huomaa, että sorbetti tarvitsee aikaa jäähtyäkseen ja pakastuakseen. Toisaalta sorbetti on siitä kätevä jälkiruoka, että sen voi valmistaa hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista.

Ainekset

6 annosta
1 2 dl vettä
2 2,5 dl sokeria
3 1,5 dl sitruunan mehua
4 1 ruukku minttua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 215 g
Proteiinia 0 g 1 g
Rasvaa 0 g 0 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 626 3755
Energiaa kcal 150 897

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Jälkiruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä kattilassa vettä ja sokeria minuutin ajan. Siirrä kattila syrjään. Lisää joukkoon sitruunamehu. Anna seoksen jäähtyä. Silppua minttu hienoksi, säästä muutama oksa koristeluun. Lisää minttu liemeen. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.

Kaada liemi laakeaan pakastusrasiaan. Anna jäätyä hileiseksi noin tunnin ajan. Sekoita seosta ja jäädytä seosta vielä toinen tunti ja sekoita uudelleen. Anna jäätyä vielä vähintään 5 tuntia. Lusikoi sorbetti pieniin laseihin. Koristele mintunoksilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: sorbetti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5