Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Minttusima

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

4 l
Vettä
200 g
Fariinisokeria
300 g
Sokeria
1 kpl
Ruukku tuoretta minttua
2 kpl
Sitruunaa
Nokare (1/8 tl) hiivaa
Rusinoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa sokerit noin viiden litran vetoiseen astiaan. Leikkaa tuore minttu saksilla sokereiden päälle. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokereiden ja mintun päälle. Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunanmehu. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Peitä astia ja anna käydä huoneenlämmössä vuorokausi. Siivilöi sima ja pullota. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot. Sima valmistuu viileässä paikassa noin viikossa, huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.Säilytä sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 3.12.2004
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.