Minisämpylät

23.4.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Minisämpylät

Pienet, sievät sämpylät sopivat juhlien seisovaan pöytään tai vaikkapa piknikille. Täytä sämpylät tuorejuustolla, lohella ja tillillä, kiinnitä lopuksi tikulla.

Ainekset

18 kappaletta
1 2 dl vettä
2 1 dl maitoa
3 2 tl kuivahiivaa
4 2 tl suolaa
5 2 rkl sokeria
6 6 dl vehnäjauhoja
7 1 kananmuna
8 50 g sulatettua voita
Voiteluun
1 1 kananmuna
Pinnalle
1 2 rkl seesaminsiemeniä
Täyte
1 voita
2 200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 200 g kylmäsavulohiviipaleita
4 1 pussi salaattia
5 1 ruukku tilliä
Lisäksi
1 cocktailtikkuja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 303 g
Proteiinia 3 g 62 g
Rasvaa 4 g 68 g
Kuitua 1 g 16 g
Energiaa kJ 485 8725
Energiaa kcal 116 2085

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: voita

Reseptitiedot

Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata voi. Lisää hiiva, sokeri ja suola reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen. Alusta jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa muna ja voi. Tee taikinasta kimmoisaa ja pehmeää, mutta ei löysää. Anna kohota 1–2 tuntia peitettynä.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa tasaiseksi. Leivo kahdeksi tangoksi ja jaa tangot 9:ään palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja kohota peitettyinä.

Voitele sämpylät vesitilkalla ohennetulla keltuaisella. Ripottele päälle siemeniä. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Halkaise sämpylät, voitele puoliskot voilla. Pane jokaiselle pohjakappaleelle salaattia, tuorejuustoa, pala lohta ja tilliä. Nosta kansi päälle ja kiinnitä se tikulla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5