Minipavlovat

22.4.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Minipavlovat

Ainekset

11 kappaletta
1 3 kananmunan valkuaista
2 1,5 dl sokeria
3 1 tl maissitärkkelystä (Maizena)
4 0,5 tl valkoviinietikkaa
Lisäksi
1 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 200 g turkkilaista jogurttia
3 hedelmiä ja marjoja koristeeksi

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 169 g
Proteiinia 2 g 25 g
Rasvaa 2 g 21 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 375 4122
Energiaa kcal 90 985

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta valkuaisvaahdosta tulee kuohkeaa. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja lisää viinietikka. Kääntele tasaiseksi.Ota vaahdosta kahden lusikan avulla nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä ne tasaiseksi. Paista 125-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes marengit ovat keveiltä ja irtoavat leivinpaperista. Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella ja kääntele siihen turkkilainen jogurtti. Nosta kullekin pavlovalle nokare vanilja-jogurttiseosta juuri ennen tarjoilua. Koristele marjoilla tai hedelmillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kananmuna muna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5