Minestronekeitto

27.8.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Minestronekeitto

Minestronekeitto on herkullinen liha-vihanneskeitto, jonka maun täydentää pinnalle ripoteltava parmesaanijuustoraaste.

Ainekset

4 annosta
1 150 g palvikinkku
2 1 sipuli
3 2 rkl öljyä
4 1 porkkana
5 1 purjo (pieni)
6 100 g selleriä
7 200 g keräkaalia
8 2 valkosipulinkynttä
9 1 dl tomaattisosetta
10 100 g vihreitä papuja
11 0,5 dl pastaa (riisiä)
12 1,25 l lihalientä
13 persiljaa
Lisäksi
1 50 g parmesaaniraastetta (tai emmental)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 93 g
Proteiinia 24 g 96 g
Rasvaa 14 g 54 g
Kuitua 5 g 21 g
Energiaa kJ 1 309 5236
Energiaa kcal 313 1252

Reseptitiedot

Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Sianliha, Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa kinkku suikaleiksi ja hienonna sipuli. Kuullota ne yhdessä isossa kattilassa. Suikaloi kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan kasvikset, murskattu valkosipuli, riisi tai pasta ja tomaattisose. Jos käytät tuoreita papuja, lisää myös ne paloiteltuina. Sekoita ainekset ja lisää lihaliemi. Keitä 20 minuuttia. Lisää pakastepavut ja keitä 5–10 minuuttia eli kunnes ainekset ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää hienonnettu persilja.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Nygård
© SOK
Avainsanat: keräkaali kinkku porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5