Mikrouuniperunat ja kinkkutsatsiki

10.9.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mikrouuniperunat ja kinkkutsatsiki

Uuniperunakin voi olla pikaruokaa. Pistele perunat haarukalla, kääri talouspaperiin ja kypsennä mikrossa kymmenen minuuttia. Tee lisäksi rapeaa kurkkua sisältävä palvikinkkutäyte.

Ainekset

4 annosta
1 4 g isoa jauhoista perunaa (Rosamunda tai Bellarosa)
2 3 - 4 tl margariinia
Kinkkutsatsiki
1 200 g palvikinkkua
2 0,5 kurkkua
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 prk (250 g) maitorahkaa
5 1 tl sinappia
6 ripaus suolaa
7 ripaus sokeria
8 rouhittua mustapippuria, halutessasi
Lisäksi
1 4 palaa talouspaperia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 87 g
Proteiinia 15 g 60 g
Rasvaa 11 g 43 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 044 4178
Energiaa kcal 250 998

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Lounas
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Tee ensin kinkkutsatsiki. Kuutioi palvikinkku. Huuhtele kurkku ja raasta se karkealla terällä. Laita raaste siivilään ja puristele neste pois. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita kulhoon rahka, kurkku, kinkku, sinappi ja mausteet. Sekoita.
  • Pese perunat ja pistele niihin haarukalla muutamia reikiä. Kääri perunat talouspaperiin.
  • Kypsennä perunoita kaksi kerrallaan mikrossa täydellä teholla (900 W) noin 8–10 minuuttia. Kokeile perunoita haarukalla. Käännä ne kerran kypsennyksen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Kääri valmiit perunat folioon siksi aikaa kun loput ovat mikrossa. Jos kypsennät enemmän kuin kaksi kerrallaan, kypsennysaika on pidempi.
  • Leikkaa uuniperunoihin viillot ja sipaise päälle margariinia. Tarjoa kinkkutsatsikin kanssa.
Teksti:
Kuvat: Amanda Aho
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5