Metsästäjän riistakulho

22.9.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Metsästäjän riistakulho

Trendikäs kulhoruoka syntyy mehevästä, maustetusta käristyslihasta ja sushityyppisestä riisistä.

Ainekset

4 annosta
1 1 rkl voita tai margariinia
2 1 paketti (600 g) metsästäjänkäristyslihaa (pakaste)
3 1 rkl soijakastiketta
4 1 rkl limenmehua
5 1 tl inkivääriä raastettuna
6 0,5 chiliä kuutioituna
7 3 dl puuro- tai sushiriisiä
8 2,5 rkl riisiviinietikkaa
9 1 tl suolaa
10 1 tl sokeria
11 1 - 2 porkkanaa
12 200 g parsakaalia
13 1 avokado
14 1 kevätsipuli
15 2 rkl auringonkukansiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 215 g
Proteiinia 40 g 161 g
Rasvaa 20 g 82 g
Kuitua 6 g 24 g
Energiaa kJ 2 371 9483
Energiaa kcal 567 2267

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna rasva pannulla tai kattilassa. Lisää käristysliha ja kuumenna sekoitelleen, kunnes lihat saavat hiukan väriä. Mausta soijalla, limenmehulla, inkiväärillä ja chilillä. Anna hautua vähintään 30 minuuttia. Jos liha meinaa kuivahtaa, lisää tilkka vettä.

Huuhtele riisi ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja kuori porkkanat. Paloittele parsakaali suupaloiksi. Nosta kasvikset suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti. Valuta siivilässä. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori ja viipaloi avokado. Hienonna kevätsipuli.

Valuta kypsä riisi. Sekoita riisiviinietikka, suola ja sokeri keskenään ja yhdistä lämpimään riisiin. Sekoita hyvin.

Kokoa kulhot riisistä, käristyslihasta, keitetyistä kasviksista, avokadoviipaleista, kevätsipulista ja auringonkukansiemenistä. Tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Lasse Lecklin
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5