Merimiespata

2.1.2005
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Merimiespata

Tuhti merimiespata hautuu pitkään.

Ainekset

6 annosta
1 600 g naudan ulkopaistia
2 1 rkl öljyä
3 1 rkl voita
4 1,5 tl suolaa
5 1 tl mustapippuria
6 2 sipulia
7 1 tl sokeria
8 1 kg perunoita
9 8 dl lihalientä
10 1 pullo olutta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 201 g
Proteiinia 30 g 183 g
Rasvaa 8 g 50 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 1 458 8745
Energiaa kcal 348 2090

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa paisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Ruskista lihaviipaleet paistinpannulla voi-öljyssä. Nosta lihat pataan ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Kuullota niitä pannulla hetken aikaa sokerin kanssa ja lisää ne pataan lihojen päälle. Kaada päälle kuuma lihaliemi ja hauduta lihoja miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia.

Kuori ja viipaloi perunat. Lisää ne haudutettujen lihojen kanssa pataan kerroksittain. Kaada päälle olut ja kypsennä pataa uunissa 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5