Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Merimiespata

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Merimiespihviksikin kutsuttu liha-perunapata on klassikkoruoka. Muutaman aineksen padan herkullisuuden salaisuus on liemeen lisätty olut ja pitkä haudutus.

Ainekset

600 g
naudanpaistia (esim. sisä-, ulko- tai paahtopaistia)
1 rkl
Voita
1 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 tl
Suolaa
10 kpl
kokonaista mustapippuria
3 3/10 dl
(1 pullo) olutta
2 kpl
Sipulia
1 kg
Perunoita
8 dl
Lihalientä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaiton aloittamista. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Ruskista lihaviipaleet useassa erässä paistinpannulla voi-öljyseoksessa.

600 g
naudanpaistia (esim. sisä-, ulko- tai paahtopaistia)
1 rkl
Voita
1 rkl
rypsiöljyä
2

Siirrä lihat kattilaan ja huuhtele pannu vesitilkalla. Kaada vesi pannusta lihojen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää olut kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta hiljaa kiehuen noin 20 minuuttia.

1 1/2 tl
Suolaa
10 kpl
kokonaista mustapippuria
3 3/10 dl
(1 pullo) olutta
3

Säädä uuni 175 asteeseen. Lihojen kiehuessa kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä molemmin puolin, kunnes ne saavat hiukan väriä. Kuori ja viipaloi perunat. Laita peruna- ja sipuliviipaleet haudutettujen lihojen kanssa uunipataan kerroksittain. Kaada kattilan liemi pataan ja lisää sen verran lihalientä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja kypsennä pataa uunissa noin 1 ½ tuntia.

2 kpl
Sipulia
1 kg
Perunoita
8 dl
Lihalientä

Vinkki: Pata säilyy pari päivää jääkaapissa. Jos valmistat ruoan valurautapadassa, siirrä se toiseen astiaan säilytyksen ajaksi.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 2.1.2005
|
Muokattu: 21.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

333

1396

8,2 g

2,8 g

33,3 g

4,0 g

2,3 g

25,3 g

3,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli