Meloni-mozzarellasalaatti ja minttuvinegretti

21.6.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Meloni-mozzarellasalaatti ja minttuvinegretti

Mozzarella on raikas kesäjuusto ja sopii monenlaisiin ruokiin. Raikas meloni-mozzarellasalaatti sopii kevyeksi ateriaksi tai grilliruokien lisäkkeeksi. Minttuvinegretti viimeistelee salaatin.

Ainekset

4 annosta
1 600 g hunaja- tai cantaloupemelonia
2 1 (125 g) mozzarellapallo
3 0,5 ruukkua tuoretta basilikaa
Minttuvinegretti
1 2 rkl oliiviöljyä
2 1 rkl sitruunamehua
3 1 rkl hunajaa
4 1 rkl hienonnettua minttua
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 63 g
Proteiinia 7 g 27 g
Rasvaa 13 g 53 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 884 3534
Energiaa kcal 211 845

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen, Piknik, Brunssi, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise meloni, poista siemenet ja kuoret. Paloittele meloni. Lohko mozzarella neljään osaan ja viipaloi palat.

Sekoita minttuvinegretin ainekset. Sekoita kulhossa melonit, mozzarella ja revityt basilikanlehdet. Valuta joukkoon kastike. Anna maustua hetki viileässä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5