Meksikolaistäytteiset lihatortillat

20.7.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Meksikolaistäytteiset lihatortillat

Ainekset

8 kappaletta
1 800 g naudan ulkofileetä
2 1 rkl öljyä
3 2 tl suolaa ja rouhittua mustapippuria
4 1 sipuli
5 2 paprikaa
6 1 - 2 rkl öljyä
7 2 tl cajunmaustetta
8 1 rkl ruokosokeria
9 2 tomaattia
10 0,5 kerää jäävuorisalaattia
11 1 paketti (8 kpl) vehnätortilloja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 268 g
Proteiinia 27 g 213 g
Rasvaa 16 g 124 g
Kuitua 4 g 28 g
Energiaa kJ 1 598 12787
Energiaa kcal 382 3056

Reseptitiedot

Ruokavalio Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita öljy ja mausteet ja hiero lihan pintaan. Ruskista fileen pinta kauttaaltaan grillissä. Laske lämpötila pieneksi ja työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Anna fileen kypsyä, kunnes sisälämpötila näyttää 56–58 astetta. Nosta filee grillistä ja kääri folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi ennen leikkaamista.Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise paprikat ja poista siemenet ja kanta. Leikkaa paprikat ohuiksi siivuiksi. Paista paprika-sipuliseosta pannulla tai muurinpohjapannulla hetken aikaa. Lisää joukkoon cajunmauste ja ruokosokeri ja kääntele hetki.Pilko tomaatit ja salaatti. Leikkaa liha siivuiksi. Lämmitä pannulla tai grillissä tortillat ja täytä paprika-sipuliseoksella, tomaatilla, salaatilla ja lihaviipaleilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5