Meksikolaiset jauhelihapihvit

27.12.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Meksikolaiset jauhelihapihvit

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 200 g paseerattua tomaattia
3 1 dl korppujauhoja
4 1 dl parmesaaniraastetta
5 3 rkl texmex-mausteseosta
6 1 kananmuna
7 1 valkosipulinkynsi
8 ripaus suolaa
9 ripaus rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
1 öljyä
Paprikasalsa
1 1 paprika
2 1 - 2 rkl hienonnettua basilikaa
3 1 tl oliiviöljyä
4 ripaus suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 55 g
Proteiinia 24 g 96 g
Rasvaa 31 g 123 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 786 7145
Energiaa kcal 427 1708

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kaada paseerattu tomaatti kulhoon ja sekoita joukkoon korppujauhot, parmesaaniraaste, mausteseos ja kananmuna. Anna seoksen turvota hetki.

Sekoita joukkoon jauheliha ja mausta raastetulla valkosipulinkynnellä, suolalla ja pippurilla. Muotoile kostutetuilla käsillä taikinasta pihvejä.

Paista pihvit pannulla öljyssä kypsiksi tai kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista salsa. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota ja pilko pienen pieniksi paloiksi. Sekoita paprikakuutiot hienonnetun basilikan, oliiviöljyn ja mausteiden kanssa lisäkkeeksi pihveille.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5