Meksikolainen pata

21.10.2014
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Meksikolainen pata

Mausta karjalanpaistiliha uudella tavalla. Monikäyttöisestä lihasta syntyy maukas meksikolainen pata, joka saa lisää ruokaisuutta kidneypavuista.

Ainekset

6 annosta
1 700 g karjalanpaistilihaa
2 1 iso sipuli
3 2 porkkanaa
4 2 rkl öljyä
5 2 tl juustokuminaa
6 1 tl paprikajauhetta
7 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
8 4 dl vettä
9 2 rkl tomaattisosetta
10 2 valkosipulinkynttä
11 1 rkl fariinisokeria
12 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
13 1 tl suolaa
14 0,5 tl rouhittua mustapippuria
15 1 prk (420/240 g) kidneypapuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 87 g
Proteiinia 25 g 149 g
Rasvaa 25 g 148 g
Kuitua 5 g 29 g
Energiaa kJ 1 590 9542
Energiaa kcal 380 2281

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Naudanliha
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Ruskista lihat padassa. Lisää juustokumina ja paprikajauhe sekä sipulit ja porkkanat. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska. Huuhtele purkki vedellä ja kaada vesi pataan. Lisää tomaattisose, murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet.

Anna padan kypsyä 150-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Huuhtele pavut ja lisää loppuvaiheessa pataan. Kuumenna.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5