Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Meksikolainen makkarakastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukas makkarakastike saa uutta potkua texmex-mausteesta. Meksikolaiseen tyyliin tuunattuun makkarakastikkeeseen lisätään myös muun muassa kidneypapuja chilikastikkeessa.

Ainekset

500 g
Lenkkimakkaraa
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Texmex-mausteseosta
1 kpl
(410/ 250 g) kidneypapuja chilikastikkeessa
2 dl
Vettä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Basilikaa
1 - 2 kpl
Herkkukurkkua

Lisäksi

Persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi makkara. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista makkarapalat kasarissa. Siirrä syrjään odottamaan.

2

Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit. Sekoita joukkoon makkarat ja mausteseos. Lisää pavut kastikkeineen, vesi, tomaattisose ja basilika. Keitä muutama minuutti.

3

Lisää joukkoon pilkotut herkkukurkut. Koristele persiljalla. Tarjoile kastike riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.1.2014
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

304

1274

23,3 g

8,0 g

11,0 g

1,8 g

1,3 g

12,5 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 rkl Texmex-mausteseosta,

2 dl Vettä,

2 rkl Tomaattisosetta,

1 tl Basilikaa,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli