Meksikolainen makaronipata

15.5.2009
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Meksikolainen makaronipata

Ainekset

4 annosta
1 5 dl makaronia
2 vettä, suolaa
3 300 - 400 g jauhelihaa
4 1 sipuli
5 1 punainen paprika
6 1 - 2 rkl öljyä
7 1 pussi (200 g) pakastemaissinjyviä
8 1 rkl paprikajauhetta
9 2 rkl mietoa chilijauhetta
10 1 rkl oreganoa
11 suolaa tarvittaessa
12 1 prk (370 g) tomaattimurskaa
13 2 dl lihalientä
14 cayennenpippuria
Lisäksi:
1 juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 67 g 268 g
Proteiinia 29 g 117 g
Rasvaa 11 g 44 g
Kuitua 8 g 33 g
Energiaa kJ 2 051 8204
Energiaa kcal 490 1961

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat, Pataruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane pasta kiehumaan ja valmista sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja kuutioi malto. Kuullota sipuli ja paprika pannussa. Siirrä seos kattilaan. Ruskista jauheliha pannussa. Lisää se sekä maissinjyvät, mausteet, tomaattimurska ja lihaliemi paprikaseoksen joukkoon. Keitä 5–10 minuuttia. Valuta kypsät makaronit ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarkista maku.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5