Meksikolainen jauheliha-suklaakastike

17.11.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Meksikolainen jauheliha-suklaakastike

Suklaa sopii myös ruoanlaittoon! Meksikolainen jauhelihakastike saa makua ja mausteisuutta suklaasta, chilistä ja kanelista.

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 sipuli
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 rkl öljyä
5 0,5 tl jauhettua korianteria
6 0,5 tl kanelia
7 0,5 tl neilikkaa
8 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
9 4 dl vettä
10 1 lihaliemikuutio
11 2 rkl soijakastiketta
12 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
13 25 g tummaa suklaata

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 42 g
Proteiinia 19 g 77 g
Rasvaa 23 g 93 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 368 5474
Energiaa kcal 327 1308

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paahda jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja mausteet. Lisää tomaattimurska ja huuhtele purkki vedellä. Lisää vesi pannulle liemikuution, soijakastikkeen ja chilitahnan kanssa. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Paloittele lopuksi joukkoon suklaa ja sekoita kunnes se on sulanut.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5