Mehukas katkarapupiirakka

25.9.2005
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mehukas katkarapupiirakka

Ainekset

10 annosta
1 400 g valmista pakastepiirakkataikinaa
Täyte
1 1 pussi (180 g) pakastekatkarapuja
2 0,5 pientä purjoa
3 1 dl hienonnettua, tuoretta tilliä
4 2 munaa
5 200 g valkosipulituorejuustoa
6 2 dl juustoraastetta
7 1 tl sitruunapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 192 g
Proteiinia 11 g 110 g
Rasvaa 17 g 174 g
Kuitua 2 g 22 g
Energiaa kJ 1 159 11591
Energiaa kcal 277 2770

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kauli sulanut taikina ohueksi pyöreäksi levyksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.Sulata katkaravut ja valuta huolella. Leikkaa purjo suikaleiksi ja levitä ne katkarapujen kanssa vuokaan. Ripottele päälle hienonnettu tilli.Pehmennä kulhossa tuorejuusto ja sekoita se munien ja juustoraasteen kanssa tasaiseksi. Mausta seos sitruunapippurilla.Valuta seos tasaisesti vuoan päälle ja kypsennä piirakkaa 225 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä lopuksi tarvittaessa, jottei pinta tummu liikaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5