Mehevät jauhelihapihvit

27.4.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mehevät jauhelihapihvit

Turkkilainen jogurtti ja fetajuusto mehevöittävät jauhelihapihvit. Reseptillä tulee 8–10 pihviä.

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 dl turkkilaista jogurttia
3 2 rkl tomaattisosetta
4 0,75 dl (3/4 dl) korppujauhoja
5 1 kananmuna
6 0,5 tl suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 1 tl kuivattua timjamia tai minttua
9 1 tl kuivattua oreganoa
10 150 g fetajuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 40 g
Proteiinia 31 g 124 g
Rasvaa 32 g 126 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 869 7477
Energiaa kcal 447 1787

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kulhoon korppujauhot, jogurtti ja tomaattisose. Sekoita ja anna korppujauhojen turvota 5 minuuttia. Lisää muna, jauheliha ja mausteet juustoa lukuun ottamatta. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Murenna juusto. Lisää se murekemassaan.

Pyörittele massasta kostutetuin käsin pyöreitä pihvejä (8–10 kpl). Nosta pihvit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja taputtele ne ohuemmiksi. Paista pihvit 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5