Mehevä omenapiirakka (pellillinen)

19.9.2012
7 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mehevä omenapiirakka

Tätä piirakkaa varten keitetään sose omenapaloista, sitruunamehusta ja sokerista. Sose levitetään taikinapohjalle yhdessä omenaviipaleiden kanssa.

Ainekset

16 annosta
1 100 g margariinia
2 2,5 dl maitoa
3 25 g hiivaa
4 1 tl kardemummaa
5 ripaus suolaa
6 1 dl sokeria
7 1 kananmuna
8 8 dl vehnäjauhoja
9 1 kananmuna voiteluun
Omenasose
1 5 - 6 (noin 700 g) (kotimaista) omenaa
2 0,5 sitruunan mehu
3 3 rkl vettä
4 3 dl hillosokeria
Pinnalle
1 5 - 6 (kotimaista) omenaa
2 2 tl kanelia
3 4 - 5 rkl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 870 g
Proteiinia 5 g 77 g
Rasvaa 5 g 82 g
Kuitua 2 g 40 g
Energiaa kJ 1 202 19239
Energiaa kcal 287 4598

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Omenasoseen valmistus

1. Valmista omenasose. Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko pieniksi. Nosta kattilaan omenapalat, sitruunamehu, vesitilkka ja hillosokeri. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta. Anna jäähtyä.

Taikinan valmistus

2. Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada seos kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet ja kananmuna ja sekoita. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä pakassa kaksinkertaiseksi.

Taikinan kauliminen

3. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli uunipellin kokoiseksi levyksi.

Omenien viipaloiminen

4. Poista omenista siemenkodat. Leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi.

Piirakan reunojen voitelu

5. Voitele piirakan reunat vatkatulla munalla ja levitä omenasose taikinapohjalle.

Omenapiirakan paistaminen

6. Lado omenaviipaleet pullataikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5