Mehevä omenapiirakka ja vaniljakastike

21.9.2015
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mehevä omenapiirakka ja vaniljakastike

Syksyn makupari on aromikas omenapiirakka ja täyteläinen vaniljakastike. Katso herkullisen omenapiirakan ohje!

Ainekset

24 palaa
Pohja
1 150 g margariinia
2 2 kananmunaa
3 3 dl sokeria
4 4 dl piimää
5 6 dl vehnäjauhoja
6 2 tl vaniljasokeria
7 1,5 tl soodaa
Pinnalle
1 6 - 8 omenaa
2 2 tl kanelia
3 0,5 dl fariinisokeria
Vaniljakastike
1 1 vaniljatanko
2 2 dl kermaa
3 2 dl maitoa
4 4 keltuaista
5 0,5 dl sokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 791 g
Proteiinia 4 g 90 g
Rasvaa 10 g 245 g
Kuitua 2 g 38 g
Energiaa kJ 1 006 24149
Energiaa kcal 240 5772

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

tyoohje1_meheva_omenapiirakka

1. Pese omenat, halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.

tyoohje2_meheva_omenapiirakka

2. Sulata margariini. Vaahdota munat ja sokeri.

tyoohje2_meheva_omenapiirakka

3. Lisää piimä, jäähtynyt rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

tyoohje4_meheva_omenapiirakka

4. Lado omenaviipaleet piirakan pinnalle. Ripottele päälle kaneli ja fariinisokeri. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia.

tyoohje5_meheva_omenapiirakka

5. Valmista kastike. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan kerma-maidon joukkoon. Kiehauta. Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa, valuta kuuma kerma-maito joukkoon.

tyoohje6_meheva_omenapiirakka

6. Kaada seos takaisin kattilaan, kuumenna ja vatkaa kunnes seos sakenee. Jäähdytä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kananmuna omena piirakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5