Mehevä lohipiirakka

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mehevä lohipiirakka

Ainekset

6 annosta
1 150 g margariinia
2 3 dl vehnäjauhoja
3 3 rkl vettä
4 0,25 tl suolaa
tai
1 400 g pakastepiirakkataikina
Täyte :
1 300 g graavilohta
2 2 rkl hienonnettua tilliä
3 200 g raejuustoa
4 2 dl juustoraastetta
5 3 munaa
6 3 dl maitoa
7 2 rkl sinappia
8 1 tl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 167 g
Proteiinia 25 g 152 g
Rasvaa 37 g 221 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 2 267 13600
Energiaa kcal 542 3250

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää vesi, ripaus suolaa ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperoidun 24 cm irtopohjavuon pohjalle ja reunoille. Pistele taikinapohja ja nosta jääkaappiin tai pakastimeen hetkeksi aikaa. Lado lohiviipaleita, raejuustoa, juustoraastetta ja tilliä kerroksittain vuokaan taikinapohjan päälle. Sekoita kulhossa munat, maito, sinappi ja sokeri keskenään. Kaada täytteen päälle munamaito. Paista piirasta 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes täyte on keskeltä täysin hyytynyt. Anna hetken aikaa levätä vuoassa ennen irrottamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5