Mehevä jauhelihalasagne

10.9.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mehevä jauhelihalasagne

Klassinen jauhelihalasagne on arkiruokien aatelia. Valmistus vie hiukan aikaa, mutta mehevyys ja maku palkitsevat vaivan.

Ainekset

7 annosta
Jauhelihakastike
1 400 g naudanjauhelihaa
2 2 sipulia
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 rkl rypsiöljyä
5 1 prk (70 g) tomaattipyreetä
6 1 tl basilikaa
7 1 tl timjamia
8 0,5 tl suolaa
9 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
10 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
11 3 dl vettä
12 1 lihaliemikuutio
Juustokastike
1 2 rkl voita tai margariinia
2 1 dl vehnäjauhoja
3 1 l maitoa
4 1 paketti (250 g) sulatejuustoa
5 0,25 tl (¼ tl) valkopippuria
6 0,75 tl (¾ tl) suolaa
Lisäksi
1 12 lasagnelevyä
2 1 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 39 g 275 g
Proteiinia 30 g 213 g
Rasvaa 31 g 214 g
Kuitua 3 g 19 g
Energiaa kJ 2 326 16283
Energiaa kcal 556 3892

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Mehevä jauhelihalasagne

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipuleita hetki, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoita. Kaada tomaattimurska ja vesi joukkoon. Lisää liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen juustokastikkeen valmistuksen ajan.

Mehevä jauhelihalasagne

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, kunnes se sakenee. Lisää sulatejuusto vähän kerrallaan kastikkeeseen. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Mehevä jauhelihalasagne

Säädä uuni 200 asteeseen. Kokoa lasagne vuokaan. Levitä alimmaksi kerros jauhelihakastiketta. Laita päälle kerros lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Tee näin seuraavat kerrokset.

Mehevä jauhelihalasagne

Laita päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Lisää juustoraaste pinnalle. Paista lasagnea uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä kevyesti foliolla peitettynä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Teksti:
Kuvat: Amanda Aho
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5