Mehevä jauheliha-punajuuripiiras

28.12.2004
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mehevä jauheliha-punajuuripiiras

Täytä suolainen piirakka jauhelihalla, punajuuriraasteella ja juustolla. Tarjoile piiras lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

10 annosta
Pohja
1 100 g margariinia
2 2 dl vehnäjauhoja
3 0,5 tl suolaa
4 1 tl paprikajauhetta
5 2 rkl kermaa tai vettä
Täyte
1 400 g paistijauhelihaa
2 1 sipuli
3 1 tl suolaa
4 0,25 tl maustepippuria
5 2 punajuurta suikaleina
6 2 munaa
7 1,5 dl kermaa
8 1 - 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 114 g
Proteiinia 13 g 132 g
Rasvaa 15 g 146 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 959 9593
Energiaa kcal 229 2293

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita vehnäjauhot ja mausteet. Nypi ne pehmeän rasvan kanssa sekaisin. Lisää kerma tai vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun (halkaisijaltaan 25–26 cm) piirakkavuokaan. Nosta hetkeksi kylmään.

Ruskista jauheliha ja lisää hienonnettu sipuli. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste jauhelihan joukkoon ja levitä vuoan pohjalle. Sekoita munat ja kerma keskenään ja valuta piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista uunissa 200 asteessa 35–40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5