Mehevä appelsiinikakku

21.4.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mehevä appelsiinikakku

Ainekset

8 annosta
1 200 g voita
2 2 dl sokeria
3 3 kananmunaa
4 3 dl vehnäjauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
6 2 tl vaniljasokeria
Kostutus
1 2 appelsiinin mehu
2 0,5 dl sokeria
Täyte
1 2 liivatelehteä
2 200 g mangotuorejuustoa
3 1 - 2 rkl sitruunamehua
4 2 dl vispikermaa
Pinnalle
1 2 appelsiinia
2 2 dl vispikermaa
3 1 rkl sokeria
4 2 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 56 g 447 g
Proteiinia 8 g 60 g
Rasvaa 50 g 397 g
Kuitua 2 g 16 g
Energiaa kJ 2 932 23460
Energiaa kcal 701 5607

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota pitkulainen kakkuvuoka (1,5 l). Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten ja sitten yhdistetyt kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys kakun keskeltä. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Leikkaa kakku 2–3 levyyn. Liuota sokeri appelsiinimehuun. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto puuhaarukalla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoon. Mausta seos sitruunamehulla. Ota liivatteet vedestä ja sulata ne mikrossa. Lisää liuokseen lusikallinen täytettä ja kääntele seos täytteeseen.

Kostuta pohjalevy appelsiinimehulla. Levitä päälle joko koko täyte tai puolet siitä. Nosta päälle seuraava kakkulevy ja kostuta. Kääri kakku tuorekelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa ja pursota tai levitä vaahto kakun reunoille. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja pane lohkot kakun pinnalle.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5