Meetvurstileipä

5.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Meetvurstileipä

Ainekset

1 annos
Leivän juuri
1 1,5 dl vehnäjauhoja
2 0,5 tl sokeria
3 0,5 tl kuivahiivaa
4 1 dl vettä
Taikina
1 4,5 dl vehnäjauhoja
2 0,5 tl kuivahiivaa
3 2 dl rasvatonta maitoa
4 1,5 tl suolaa
Päälle
1 meetvurstipaloja
2 mustia viipaloituja oliiveja
3 1 - 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 285 g
Proteiinia 71 g
Rasvaa 39 g
Kuitua 14 g
Energiaa kJ 7484
Energiaa kcal 1789

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista juuri edellisenä päivänä sekoittamalla keskenään jauhot, sokeri, kuivahiiva ja 42 asteinen vesi. Peittele astia ja jätä se lämpimään, vedottomaan paikkaan yön yli. Valmista taikina sekoittamalla kulhoon jauhot, kuivahiivahiiva, 42 -asteinen maito ja suola. Lisää juuri. Vaivaa taikina hyvin, noin 5 minuutin ajan, kunnes taikina on kimmoisaa. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 3 tunnin ajan. Muotoile leipä ja kohota sitä uunipellillä vielä peitettynä noin ½ tuntia.Pane leivän päälle meetvurstipaloja, oliiviviipaleita ja ripottele päällimmäiseksi juustoraaste. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Paistamisen ajaksi uunin pohjalle on hyvä laittaa vuokaan vettä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5