Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maustetut pähkinät

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

2 rkl
Hasselpähkinöitä
1 tl
Jauhettua juustokuminaa
1 rkl
Ruokokidesokeria
1 tl
Sormisuolaa
Mietoa chilipippuria

Lisäksi

1 kpl
Pähkinäsekoitusta (250 g)
2 tl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paahda hasselpähkinöitä ja juustokuminaa kuivalla pannulla hetki. Jauha seos karkeaksi teholeikkurissa tai morttelissa. Mausta seos sokerilla, sormisuolalla ja ripauksella chilipippuria. Levitä pähkinäseos leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota päälle öljy. Lämmitä pähkinöitä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita mausteseos lämpimän pähkinäseoksen joukkoon ja tarjoile.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

264

1103

22,0 g

2,0 g

13,0 g

13,0 g

4,0 g

3,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhettua juustokuminaa,

1 tl Sormisuolaa,

Mietoa chilipippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli