Maustettu mansikkahillo

21.6.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maustettu mansikkahillo

Ainekset

1 1 kg (2 l) mansikoita
2 0,5 dl sitruunamehua
3 500 g hillosokeria
4 1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
5 2 rkl hienoksi silputtua tuoretta basilikaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 585 g
Proteiinia 5 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 19 g
Energiaa kJ 10338
Energiaa kcal 2471

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Puhdista ja paloittele mansikat. Mittaa sitruunamehu ja mansikat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes marjoista alkaa erottua höyryä. Lisää hillosokeri ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 10–15 minuuttia. Kuori pinnalle kertynyt vaahto. Mausta hillo sitruunankuorella ja silputulla basilikalla. Tarkista maku ja lisää halutessasi basilikaa. Anna hillon jäähtyä 30 minuuttia, muutaman kerran sekoitellen. Annostele hillo puhtaisiin purkkeihin ja sulje purkit. Siirrä jääkaappiin. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: hillo mansikka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5