Maustesokeroidut vappumunkit

12.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maustesokeroidut vappumunkit

Piristä perinteiset munkkirinkilät kierittelemällä ne vaniljalla, kanelilla tai kardemummalla maustetussa sokerissa.

Ainekset

12 kappaletta
1 50 g margariinia
2 0,5 pakettia (25 g) hiivaa
3 2,5 dl maitoa
4 1 kananmuna
5 1 dl sokeria
6 1 tl suolaa
7 0,5 rkl kardemummaa
8 7 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen
1 1 l rypsiöljyä
Koristeluun
1 3 dl sokeria
2 2 tl kanelia, kardemummaa tai vaniljasokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 416 g
Proteiinia 5 g 61 g
Rasvaa 4 g 45 g
Kuitua 1 g 16 g
Energiaa kJ 814 9767
Energiaa kcal 194 2334

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (25 g) hiivaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja rasva. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia ja nosta takaisin kulhoon. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin tunti.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hetki. Leivo pötköksi ja jaa noin 12 palaan. Pyöritä palat palloiksi, tee keskelle reikä ja muotoile renkaiksi. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja peitä liinalla. Anna munkkien kohota lämpimässä paikassa noin tunti.
  3. Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Voit tarkistaa öljyn lämpötilan mittarilla tai leipäpalalla. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Uppopaista muutama munkki kerrallaan kullanruskeiksi. Käännä paiston puolivälissä, jotta munkit paistuvat tasaisesti. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  4. Sekoita kulhossa desi sokeria ja 2 tl haluamaasi maustetta. Pyöritä lämpimät munkit maustetussa sokerissa.

Vinkki: Pidä kattilan kansi käden ulottuvilla. Jos öljy kuumenee liikaa ja alkaa savuta, siirrä kattila pois liedeltä. Jos rasva leimahtaa, tukahduta se kattilan kannella. Älä koskaan käyttää vettä rasvapalon sammuttamiseen.

Video

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
Avainsanat: munkki toukokuu 2018 vappu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5