Mausteiset falafelit

21.11.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mausteiset falafelit

Ainekset

4 annosta
1 2 prk (à 285/170 g) esikeitettyjä kikherneitä
2 1 sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 rkl öljyä
5 pala tuoretta inkivääriä
6 1 tl juustokuminaa
7 0,25 tl jauhettua neilikkaa
8 0,25 tl kanelia
9 ripaus suolaa
10 ripaus rouhittua mustapippuria
11 4 rkl kuorittuja manteleita
12 2 rkl vehnäjauhoja
13 0,5 sitruunan raastettu kuori
Uppopaistamiseen
1 rypsiöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 79 g
Proteiinia 10 g 41 g
Rasvaa 10 g 42 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 902 3607
Energiaa kcal 216 862

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Sekoita joukkoon raastettu inkivääri ja mausteet.

Rouhi mantelit leikkuuterällisessä monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kikherneet, sipulit, jauhot ja sitruunankuori. Aja tasaiseksi karkeaksi massaksi. Pyörittele massasta muutaman ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä.

Kuumenna öljy valurautapadassa ja uppopaista pyöryköitä 3–4 minuuttia. Huolehdi, ettei öljy kuumene liikaa, jotta falafelit eivät tummu ja jää raa´aksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kikherne
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5